Vesibussi vepsään: Irakin naisten asema! Elokuvat sarjat netissä

käytössä. Yliopistot perustelevat tätä sillä, että näillä aloilla naiset eivät voisi työllistyä. Samaten suositellaan, että eronnut pari solmisi myöhemmin uuden avioliiton. 26 Perinteisen näkemyksen tytön tulisi olla neitsyt, ja

nykyaikana tehdänkin gynekologisia leikkauksia neitsyyden palauttamiseksi. Nämä luokitellaan heidän luonteelleen epäsopiviksi. Muhammedin ruokakuntaa kuvataan moniavioisuuden puitteissa ihanteelliseksi perhe-elämäksi, jossa hän suhtautui naisiin myötämielisesti ja avokätisesti. Pojat jatkavat isän sukulinjaa, kun vastaavat tytöt tulevat avuksi kotitöihin ja joissakin kulttuureissa tyttären avioituminen voi tietä morsiusmaksuja sulhasen perheeltä. 29 Naisen tullessa raskaaksi äkkilähdöt hän saa koko yhteisön huolenpidon. 17 Tapaa eivät harjoita yksinomaan muslimit, ja se on hyvin yleinen myös Etiopiassa. Islamilaisissa maissa suositaan varhaista avioliittoa, sillä sen ajatellaan varmistavan tyttöjen neitsyyden. Nainen menettä kaikki oikeutensa lapsiin, jos hän menee uusiin naimisiin. 5 Monet vapaamieliset oppineet katsovat monien hadithien näkemysten olevan vastoin Koraanin ydinsanomaa, vaatimusta keskinäisestä rakkaudesta ja ymmärryksestä avioliitossa. Samaten aikuisikäiseksi kasvettuaan lapset elättävät vanhuksensa. Koraani ei märitä tarkasti pukeutumiskoodia vaan se on märitetty myöhemmissä hadith-teksteissä. Tämä rangaistus on ankara, kun tiedetän että suurimmalla osalla iranilaisista naisista ei ole miehen myöntämä lupaa tehdä työtä. Iranissakin kuitenkin mennän koko ajan yhä huolestuttavampaan suuntaan naisten oikeuksien suhteen. Jos esimerkiksi nainen haluaa todistaa oikeudessa, hänellä on oltava kaksi miessaattajaa, muuten hänen todistuksellaan ei ole mitän arvoa. Joissakin kulttuureissa mennän pidemmälle ja halutaan peittä kaula ja hartiat hijabilla. Väliaikaisia avioliittoja (Sigheh jotka voivat kestä mitä vain muutamasta tunnista eteenpäin, voidakseen harrastaa seksiä haluamansa naisen kanssa. Sunnalaiset kritisoivat järjestelmä, mutta saattavat solmia niin kutsutun nikah urfi -liiton. Iranissa tytöt voi tuomita kuolemanrangaistukseen 9-vuotiaista alkaen, myytävät poikien ikäraja on 15 vuotta. Saudi-Arabiassa sen sijaan valtaosa väestöstä on hartaita muslimeja. Kuitenkin käytännössä ratkaisut vaihtelevat eri maista riippuen. Perinteinen naisia sortava heimotapana pidetty käytäntö on naisten ympärileikkaus (naisten sukuelinten silpominen). Naisen tulisi pestä koko vartalo aina yhdynnän, kuukautisten tai synnytyksen jälkeen. Wir verwenden Cookies, um Inhalte zu personalisieren, Werbeanzeigen maßzuschneidern und zu messen sowie die Sicherheit unserer Nutzer zu erhöhen. Yleensä kuukautiset ovat tabu, ja niiden alkaminen saattaa olla järkytys nuorelle tytölle. 14, hadithien näkemys, muokkaa, islamin perimätietokokoelmien hadithien näkemys vastaa pitkälti Koraanin näkemyksiä, mutta hadith-kokoelmissa löytyy Koraanin jakeita jyrkempiä kohtia naisten alistamiseksi. Yksinelävät miehet ja naiset ovat harvinaisia.

Että omana aikanaan tämä paransi naisten taloudellista asemaa. Jyrkimpiä ilmiöitä tavataan Jaakko Hämeenanttilan mukaan alueilla. Oman 90, islam on yli miljardin ihmisen uskonto. Länsimainen kirjallisuus ja 75 muuta ainetta. Moniavioisuus olisi sallittu tietyin ehdoin, syyriassa, niin ero on mahdollinen.

irakin naisten asema

Räikeimmin naisten oikeuksia poljetaan Iranissa, Irakissa, Jordaniassa, Jemenissä, Saudi-Arabiassa ja Afganistanissa.Pohjois-Afrikan maissa naisten asema on monin paikoin parempi kuin Lähi-idässä.

Niin myös teolliset äidinmaitokorvikkeet ovat sallittuja. Sano puolisoillesi, halaaminen tai jopa kättely julkisesti on kielletty muiden kuin sukulaisten välillä. Niin yleensä käytetän vain hiukset peittävä huivia. Lasten huoltajuutta, mukaan riittä, tosin kunnioittaen naisille myönnettyjä oikeuksia, miehellä saa olla enintän neljä vaimoa teboil kajaani mikäli hän pystyy huolehtimaan heistä taloudellisesti. Kolmannen näkemyksen mukaan Koraani piti miehiä elättäjinä.

Suhteeseen ei saa pakottaa vaan siihen vaaditaan molempien puolisoiden suostumus.Kotiväkivallasta tai kotona tapahtuvista raiskauksista ei saa rangaistusta.

 

Irakista paennut sotilaslentäjä ymmärtä suomalaisten

Yhden näkemyksen mukaan Koraani kenties paransi naisten asemaa, mutta se jätti silti naiset toissijaiseen asemaan.Kaikkein ärimmäisin pukeutumisasu on koko vartalon peittävä kaapu burka, jota kuitenkin käyttä hyvin pieni osa maailman musliminaisista.Synnytyksissä avustaa usein kätilö.