Suomessa asuvat thaimaalaiset, Haapajärven kirjasto. Raskauden merkit

722 kirjastokäyntejä yhteensä 584 359, joista fyysisiä käyntejä 445 513 ja www-käyntejä 138 846 Favorin, Martti: Kirkkonummi - kasvun ja muutoksen vuodet. Kirjastoauton nimeksi tuli Ella. Helmikuussa 1969 kirjastoautotoiminta

viimein aloitettiin. Ekenäs, 1970 Jansson, Anders: Kortfattad historik över biblioteksverksamheten i Kyrkslätt, Kyrkslätt förr och. Kuntalaisissa uusi julkisivu herätti ristiriitaisen vastaanoton. Tämä vaikutti lainauslukuihin siten, että vuonna 1942 lainoja oli 0,19 per asukas. Alkuaikoina sivukirjastot olivat avoinna vain kaksi tuntia sunnuntaisin kirkonmenojen jälkeen. Kuluttua ja ryhtyi sammutustoimiin. Luoman, Evitskogin, Sjökullan, Veikkolan ja Volsin sivukirjastot jatkoivat edelleen toimintaansa, ja Volsin sivukirjasto aloitti vuonna 1963 lainauksen myös Volsin kunnalliskotiin. Uudessa laissa märiteltiin kirjastojen valtionapujen jakaminen kunnissa, ja tällöin alettiin keskustella erityisen kantakirjaston tarpeesta. Masalan ja, veikkolan lähikirjastot. Näissä tiloissa kirjasto toimii yhä edelleen. Tämän jälkeen kirjasto toimi vuoden nimeltä mainitsemattoman henkilön tiloissa, minkä jälkeen se palasi kauppias Rahkosen taloon. Lainausluvut kasvoivat, kortistot saatiin ajan tasalle ja aukioloajat pitenivät. Haapajärven kuntakokouksen pöytäkirja vuodelta 1872 kertoo, että lainakirjaston komitean jäseniksi valittiin pastori Ståhlberg, rättäri Juho Järvenpä, kirkkovärti Matti Leppälä sekä Juho Harju. Samana vuonna perustettiin yhdeksäs lainausasema Strömsbyn kylän. Luoman kirjasto päsi jatkamaan toimintaansa vasta vuonna 1952. Loppuvuodesta 1931 maisteri Carl-Rudolf Gardberg totesi, että Kirkkonummen kirjastoverkko oli hyvällä mallilla lukuun ottamatta.

Tavoite 1980luvun alussa oli neljä kirjaa asukasta kohti. Samaan aikaan myös Lapinkylässä alkoi kirjasto liikennöidä kirjastoauto. Myös uusi kirjastoauto aloitti kiertämisen kunnassa haapajärven joulukuussa 1982.

Haapajärven kirjasto

Toimintakertomusten perusteella on Haapajärven koululaisille ryhdytty pitämän kirjaston käyttö ja opetustunteja jo vuonna 1964. Anders Nils Holmström toimi innokkaasti kirjaston uudelleen perustajana. Leino päivitti luettelot kesällä 1947, n kokoinen huone, autossa olevaa kokoelmaa oli mahdollisuus 3m suomi myös vaihtaa ja pitä helpommin ajan tasalla.

Myös Haapajärven kirjasto lakkautettiin vuoden 1970 alussa, kun todettiin, ettei sen käyttö ollut kovin suurta ja oli järkevämpä hoitaa alueen kirjastotoiminta auton avulla.Uusia kortteja kirjoitettiin ensimmäisillä reittikierroksilla useita satoja.

 

Kirjaston tiedot - Kirikirjastot

Muut sivukirjastot perustamisvuoden mukaisessa järjestyksessä olivat Oksava 1910, Jokelankylä 1920, Kuusaa 1945, Kalakangas 1953, Parkkila 1954, Autioranta 1956, Kopola 1966 sekä Kuona 1966.Samoihin aikoihin kirjaston toimintaan saatiin kiinteitä avustuksia kunnalta,ja tämä mahdollisti suurempien kirjamärien hankkimisen.